top of page

Одна, Єдина, Соборна Україна!


Живи, Україно, живи для краси, Для сили, для правди, для волі! Шуми, Україно, як рідні ліси, Як вітер в широкому полі.

Олександр Олесь


З метою виховання у підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, людської гiдностi, патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України 22 січня у Хотинській філії відбувся загальношкільний захід «Одна, Єдина, Соборна Україна!».


Здобувачі 7 класу під керівництвом класного керівника Переходько В. Ф. нагадали присутнім про те, що саме тоді, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.


В Акті злуки проголошувалося: “Однині воєдино вливаються століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України, Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили, і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина, незалежна Українська Республіка”.


Захід дав учням розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.


Моя Україно!

Я вірю, що дух твій ніколи не згасне. Ти совість народу, незгасна зоря, Живи й процвітай, Україно моя, Для миру, для щастя, любові й добра.


bottom of page