top of page

Україна пам'ятає ГОЛОДОМОР


"Згадайте нас - бо ми колись жили.

Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!

Ми в цій землі житами проросли,

Щоб голоду не знали люди вічно."

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безневинних людей зійшло у могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.


Невідома кількість жертв – від 3 до 12 мільйонів, але протягом всієї історії людства вважається найбільшою трагедією.


Під керівництвом класного керівника 5 класу Хотинської філії Прислуцького НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ" Боровець О.І. із учасниками освітнього процесу був проведений загальношкільний захід "Україна пам'ятає ГОЛОДОМОР".


Діти нагадали про ті страшні сторінки історії нашої держави, коли без стихії, без засухи, без війни – в самому центрі Європи, в Україні, яка була житницею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей.


Учасники заходу зачитали розповіді свідків того страшного голодного лихоліття, адже це – достовірне джерело правди про голодомор.


Тривожною була хвилина мовчання. Адже моторошно уявити мільйони зморених голодом людей України.

Також учні наголосили на тому, що хліб потрібно шанувати, адже колоски пшениці вважаються символом життя і перемоги над голодом.


Того ж дня, учні школи долучились до акції «Незабудки пам’яті» та "Колосок" . Діти робили маленькі квіти, які прикріплювали до чорного панно – території України та виготовляли листівку із колосками.



bottom of page