top of page

Декада математики та інформатики 2019

Тим, хто вчить математику та інформатику,

Тим, хто любить математику та інформатику.

Тим, хто знає математику та інформатику,

Тим, хто ще не знав, що він любить

математику та інформатику

Ця Декада була присвячена їм...

З метою популяризації математики та інформатики серед здобувачів освіти Хотинської філії Прислуцького НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ" із 01 по 11 жовтня 2019 року проходила Декада математики та інформатики.


01 жовтня 2019 року на лінійці-відкриття декади педагогами математики та інформатики філії було оголошено мету, завдання та план проведення декади. Тут також було розкрито таємниці з історії математики та шляхи розвитку інформатики, як науки.

Упродовж декади вчителем інформатики Переходько В.Ф. було проведено конкурс із комп’ютерної графіки «Осінній вернісаж»Ю який проводився з метою актуалізації творчості та ІКТ компетентностей учнів 9 класу. Найякісніше виконали роботу Бондар Юлія та Булавіна Валентина.


Учителем математики Попович О.М. 07.10.2019 року із учнями 7 класу було проведено засідання клубу «Кубик-рубик». Тут діти, застосовуючи логічне мислення, намагалися скласти дану фігуру. Це були справжні хвилини логіки, азарту та математичної прискіпливості. Запам’яталося засідання цікавою інтелектуальною боротьбою, змаганням наполегливих учнів. Найбільш близьким до перемоги був учень 7 класу Дзюба Владислав, якому вдалося скласти за відведений час повноцінних два ряди кубика.


Слід відмітити вдале проведення інтелектуальної гри з інформатики «У світі інформації», що проходило між здобувачами 5 та 6 класів філії (вч.Переходько В.Ф.). Тут змагалися дві команди «Ноутбуки» та «Мишки». Гра складалася із 8 конкурсів, упродовж яких велося запекла боротьба між командами. Проте із різницею у 4 бали перемогу здобула команда «Ноутбуки».


З метою закріплення уявлень про геометричні фігури, способи видозміни їх шляхом складання нових геометричних фігур із двох-трьох наявних за зразком 09.10.2019 року із учнями 6,7 класу було проведено змагання «Чарівний світ танграму» (вч.Попович О.М.).

Слід зазначити, що 10.10.2019 року у стінах Хотинської філії проходила Інтернет-олімпіада із математики на Всеукраїнській платформі «На урок». Учасниками олімпіади стали учні 5, 7 та 9 класів.


У математичному кабінеті філії 10 жовтня 2019 року учителями математики Переходько В.Ф. та Попович О.М. було проведено інтелектуальну гру «Таємниці сірникової коробочки». Тут розвивали логіку у розв’язуванні головоломок з сірниками команди 5 та 6 класу. Виявилося, що без кмітливості та математичних знань цього не можна зробити. Отож, сірникові головоломки викликали в учнів захоплення та принесли багато задоволення від їх розгадування. У результаті змагань перемогла дружба.


У 7 класі на період декади було введено грошову математичну одиницю «Цифрик» номіналом 1, 2, 4 та 5 одиниць. Здобувачі отримували математичні гроші за здобуті знання, за виконання домашніх, самостійних чи контрольних робіт, за інтелектуальні здібності у бліц-опитуванні, за виконання вправ біля дошки та у робочих зошитах, уміння розв’язувати вправи різної складності. Здобуті заощадження учні мали змогу використати 11.10.2019 року під час «Математичного аукціону». Там діти, розгадуючи загадки, мали змогу придбати математичні лоти.


Упродовж декади вчителі математики та інформатики продемонстрували якісне, сучасне викладання навчальних предметів, рівень якого відповідає високим фаховим і моральним вимогам, показали здатність використовувати ефективні методи навчання. Основні цілі та завдання декади були повністю досягнуті. Різноманітність заходів розвивального, пізнавального та виховного характеру мала великий вплив на учнів, розвивала інтерес до вивчення та стимулювання творчої (креативної) роботи учнів та вчителів.


Також упродовж декади було проведено конкурс «Зразковий зошит»; конкурс «Малюнок із цифр»; конкурс математичних газет на тему «Математика та інформатика 2019», де найкращими виявилися газети учнів 7 та 8 класу.


Під час проведення декади було результативно використано компетентісний підхід до навчання та вдало реалізовувались наскрізні змістові лінії, а також використовувались інтерактивні види роботи, що спонукають до розвитку пізнавальної активності учнів, підвищення інтересу до вивчення математики та інформатики.


Матеріали декади узагальнені та систематизовані, зберігаються в методичному кабінеті філії.



bottom of page