top of page

ЧОРНОБИЛЮ - 33


Чорнобильський слід на землі,

в долях, у душах…


33 роки тому – 26 квітня 1986 року – світ облетіла звістка про жахливу аварію на Чорнобильській АЕС, що завдала невиліковної рани українському народу. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля і сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів українців.


У зв’язку із 33-ю роковиною Чорнобильської катастрофи у Хотинській філії Прислуцького НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ" проведено ряд тематичних виховних годин, годин інформування, уроків мужності, виставку літератури у шкільній бібліотеці та загальношкільну лінійку пам'яті "ЧОРНОБИЛЮ - 33".


Також цього дня актив учнівського самоврядування філії привітав місцевого ліквідатора аварії на ЧАЕС Гурина Григорія Володимировича. Діти висловили йому подяку за неоціненний подвиг, героїзм і мужність та побажали Божого благословіння, міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.


Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.


На Чорнобиль журавлі летіли, З вирію вертались навесні, Як сніжниця попелище біле Розвівалось в рідній стороні. Там згоріли гнізда і гніздечка, Поржавіла хвоя і трава, Журавлина крихітна вервечка Напиналась, наче тятева. Не було ні стогону, ні крику, Тільки пошум виморених крил. Журавлі несли печаль велику, Наче тінь невидимих могил. Не спинились птиці на кордоні, Де всякає атом у пісок. І дивився батько з-під долоні, І ридала мати в небеса.





bottom of page