top of page

Декада педагогічної майстерності


Педагогічна майстерність не є справою талановитих людей, майстром може зробитися кожний, якщо йому допоможуть і якщо він сам буде працювати. А. Макаренко

Згідно із річним планом роботи опорного закладу на 2018/2019 навчальний рік у філії Хотинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів опорного закладу Прислуцький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» з 01 березня 2019 року по 14 березня 2019 року проходила декада педагогічної майстерності.


Основна мета проведення декади – це розвиток ініціативи та творчого пошуку педагогічних знахідок, демонстрування та обмін перспективним педагогічним досвідом, секретами власної педагогічної майстерності, упровадження у практичну діяльність передового педагогічного досвіду і організація обміну досвідом роботи.


Упродовж декади досвідчені педагоги філії Верес Б.Й, Шнайдер Г.Д, Боровець Ж.Т., а також педагоги, що цьогоріч атестуються, Друховець Н.Г, Жабчик А.П. та Ющук О.Г. розкрили свої скарбнички творчості і представили їх колегам. Усі уроки були проведені на високому рівні: 06.03.2019 року урок фізики у 7 класі «Тиск рідини і газів. Закон Паскаля» (Верес Б.Й.); 04.03.2019 року урок української мови у 2 класі «Речення, у яких є запитання. Розділові знаки в кінці питальних речень. Спостереження за інтонацією у питальних реченнях. Переказування тексту» (Шнайдер Г.Д.); 14.03.2019 року урок української мови у 6 класі «Написання -н- і -нн- у прикметниках» (Боровець Ж.Т.); 05.03.2019 року урок з математики у 4 класі «Усне множення двоцифрових і круглих багатоцифрових чисел на розрядні числа. Розв’язування задач» (Друховець Н.Г.); 07.03.2019 року урок у 6 класі із трудового навчання «Великодня писанка» (Жабчик А.П) та 01.03.2019 року урок української літератури у 8 класі «Особливості композиції повісті «Дорогою ціною»» 8 клас (Ющук О.Г.). Педагоги філії показали, що вони забезпечують високу результативність та якість своєї роботи, на своїх відкритих уроках продемонстрували сучасні технології, інтерактивні форми організації активної спільної діяльності вчителя й учнів, проектні технології.


14 березня 2019 року на базі Хотинської філії Прислуцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» було проведено методичне об’єднання класних керівників учителів 1-4 класів за темою: «Формування національно-патріотичної компетентості учнів». Методичне об’єднання класних керівників проходило у творчому та продуктивному форматі. В рамках засідання було заслухано доповідь Друховець Н.Г. на тему «Формуваня національно-патріотичної компетентості учнів», виступи Пархомчук Н.М. із теми: «Шляхи вдосконалення виховання громадянина-патріота» та Козлової М.В. «Формування гармонійно розвиненої особистості, яка поєднувала б у собі і духовне багатство, моральну чистоту, патріотизм і дисциплінованість». Практичною частиною засідання був тренінг учителя вищої кваліфікаційної категорії Шнайдер Г.Д. «Формування ціннісного ставлення до себе». Тут були представлені напрацювання творчої групи вчителів Хотинської філії з теми «Здоров’я дитини-здоровий спосіб життя». Також на методичному об’єднанні ділились досвідом роботи та показали високий рівень творчої майстерності класні керівники, що атестуються у 2018/2019 навчальному році: Друховець Н.Г. та Булавіна Р.В.


Протягом декади працювала виставка «Педагогічна скарбничка», де вчителі не тільки представили власні методичні посібники, розробки уроків і виховних заходів, портфоліо, опис досвіду роботи, творчі роботи учнів, але й мотивували обрані ними форми і методи, аналізували їх ефективність і вплив на результативність освітнього процесу.

За підсумками проведення декади, можна зазначити, що всі вчителі брали активну участь у її проведенні. Планування заходів складено відповідно до вимог освітніх програм. Проаналізувавши проведення декади було зроблено висновки про високий рівень проведених методичних заходів, належну підготовку педагогів та прийнято рішення у майбутньому націлити всіх учасників освітнього процесу до пошуку нових методик навчання, на підвищення рівня самоосвіти, збагачення перспективного педагогічного досвіду з урахуванням креативних здібностей педагогів.


Проведена в період декади робота сприяла професійно – фаховому зростанню педагогічних працівників, розвитку їх творчого потенціалу.


bottom of page