top of page

Підсумки проведення ХV районного конкурсу-ярмарку педагогічної творчості

«Правильно навчає той, хто навчає цікаво»

(Енштейн)

З метою обміну досвідом освітян щодо впровадження у навчально-виховний процес інноваційних технологій, урізноманітнення форм, прийомів і методів викладання навчального матеріалу, забезпечення розвитку інноваційного освітнього середовища, впродовж січня-лютого 2018 року КНМУ «Березнівський районний методичний кабінет» Березнівської районної ради було проведено І тур (районний) ХV обласного конкурсу-ярмарку педагогічної творчості у таких номінаціях: «Дошкільна освіта», «Початкова освіта», «Фізика», «Географія», «Економіка», «Математика», «Художня культура», «Інформатика», «Інформаційні технології в освітньому процесі».

На даному конкурсі Хотинську філію Прислуцького НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ" представляли два педагоги у номінації "Початкова освіта":Шнайдер Галина Данилівна із посібником "Розвиток творчої особистості школяра засобами слова" та Друховець Наталія Григорівна "Формування мотивації навчальної діяльності учнів як засобу підвищення якості знань".

Дані роботи педагогів свідчать про їх професіоналізм, оригінальний підхід до висвітлених ними питань, індивідуальність, широкий кругозір та досконале володіння методикою навчання і виховання.



data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Даний посібник рекомендовано для вчителів початкового навчання загальноосвітніх шкіл. Він допоможе їм розширити сферу знань із психолого-педагогічних основ уроку, ознайомити їх із елементами розвитку творчих здібностей учнів початкової школи, опанування яких дасть змогу усвідомлено здійснювати вибір необхідних і більш доцільних методів, навчальних технологій, в тому числі про становлення творчої особистості молодшого школяра.

Вчитель повинен виховувати у дітей такі риси, які будуть необхідні майбутньому демократичному суспільству: вміння самостійно і критично мислити, бути творчими, вміти окреслювати проблеми і вирішувати їх.

Методична розробка містить різні форми методів і прийомів мотивації навчальної діяльності учнів як засобу підвищення якості знань. Також на основі аналізу досвіду роботи розглянуто роль мотивації учнів початкової школи, принципи, що формують позитиву мотивацію молодших школярів, обґрунтовано актуальність і важливість реалізації особистісно-мотиваційного принципу в організації початкової освіти, наведено способи та методи формування пізнавального інтересу, стимулювання особистісного успіху у навчанні, розвитку потреб самостійної пізнавальної діяльності, спонукання до творчого самовираження, з’ясовано роль інноваційних технологій у забезпеченні мотивації, запропоновано різні варіанти мотиваційної діяльності учнів, що виконують не лише інформаційну функцію, а й можуть бути основою для заохочення школярів до навчання. За результатами І тур (районного) ХV обласного конкурсу-ярмарку педагогічної творчості робота Друховець Наталії Григорівни у номінації «Початкова освіта» зайняла почесне ІІ місце та буде представляти наш район у ІІ турі (обласному етапі).

Щиро вітаємо учасників та переможців І туру ХV обласного конкурсу-ярмарку педагогічної творчості! Бажаємо Вам подальших успіхів і здобутків! Сподіваємося, що конкурс розкрив перед Вами нові обрії, можливості щодо пізнання себе та світу!


Нехай Ваша самовіддана праця буде легкою і радісною, сповненою творчістю та натхненням до нових звершень. Адже завдяки Вашій щоденній кропіткій праці, поєднаній з педагогічною майстерністю та підкріпленій багаторічним досвідом роботи, зростає й міцніє інтелектуальний потенціал України.


Адміністрація Хотинської філії

Прислуцького НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ"


bottom of page